Blog Entry

kremali sebzeli taze kekikli hindi

Tuesday 22 September 2009 by Ayca , under , , , , ,



yine cok yonlu, pek sahane bi yemekle karsinizdayim efenim. bu yemek herhangi bi et ve ona yakistirdiginiz herhangi bi/bikac sebze ve bunlara yakistirdiginiz herhangi bi baharatla yapilabilir. cok kolaydir, herseyle gider. pilav, patates puresi, kizarmis patates, firinda patates veya makarnayla yiyebilirsiniz.

ben bunu en cok tavuk veya hindiyle yapiyorum ve taze kekik kullaniyorum. taze kekik bulamadigimda kuru kekikle de yaptim, o da gayet guzel oldu.




hindi veya tavukla yaparken ben iri yesil/kirmizi/sari/turuncu biberlerden ya da kabak kullaniyorum. yaninda mutlaka mantar da olmali. bu arada mantari yavas yavas yemeklerimizden cikarmamiz gerekiyo cunku icinde cok yogun miktarda maya varmis (andy de ben de mantara bayiliyoruz ama midelerimiz mayaya karsi cok hassas). nasi olacak bilmiyorum, ben hemen herseye mantar koyuyorum zira. aah ah, du bakalim neler olacak. mutsuzum ama =[

malzemeler:



  • yarim kilo kadar kusbasi hindi
  • bol mantar, yarim kiloya kadar yolu var
  • iki orta boy kabak
  • bol taze kekik
  • bir kutu krema (biz andy yuzunden sut urunu kullanmiyoruz, soya kremasiyla yaptik, farki farkettigimizi soyleyemem)
  • tuz
  • karabiber
  • sarmisak

yapilisi:


1. once hindileri derince bi teflon tavada orta ateste kendi haline biraktim



2. hindiler pisedursun (suyunu filan vericek, sonra o suda pisecek malum) ben de mantarlari irice dogradim. kucuk dograyinca eriyip gidiyolar, biraz dise gelsinler istiyoruz



3. sarmisaklari minik minik, kabaklari da halka halka dogradim



4. hindi suyunu verip cektikten sonra hafiften kizarmaya basliyo. iste o sirada bolca taze kekik ekledim. makasla kesebilir ya da elinizle minik minik dograyabilirsiniz:



5. bi iki cevirdikten sonra kabaklari ve sarmisaklari ekledim



6. kabaklar da kizarinca mantarlar yallah tavaya



7. mantar ekleyince tavanin kapagini kapadim, mantarlar suyunu verdi ve hindiler hafif ateste mantar suyuyla daha da yumusadi. kart hindi de hic cekilmez yani. kart hindi demisken, tuzunu ve karabiberini bu asamada eklemekte fayda var, daha once degil. cunku eti pisirirken tuzlarsan sert kalir.



7. mantarlar pisip butun malzemeler suyunu cekince soyle bisi oldu:



8. yamaklari calistirmaktan cekinmeyin, elinizi korkak alistirmayin. calissin mutfak koleleri. ne kadar ekmek, o kadar kofte!



9. hersey iyice kizarinca ustune kremayi boca ettik ve ustune biraz daha kekik



10. krema hafif hafif fokurdamaya basladi mi tamamdir, guzelce bi karistiralim tamam



Pilavin ustune tepeleme boca ettik mi servise hazir, bolkepce olmakta fayda var!



bizde sonuclar soyle oldu:

1. disari cikmadan once yenen aksam yemegi, simdilik hersey normal:



2. yemekten sonra disari cikilir, eglenilir cosulur, aksam eve gelince sevgili tavada kalanlara yumulmusken yakalanir



3. suclu suclu gulse de, en azindan teflon tavayi metalle kazimiyo, plastik servis kasigindan kasikliyo diye sevinilir, gulunur filan, ehehe



afiyet olsun =] x

2 Responses to 'kremali sebzeli taze kekikli hindi'

21 September 2010 at 22:27

Comment by ozi.

eheh komik ama şimdi bir tarif buldum. aa negzel, bunu bir ara deniyeyim dedim. sonra nereye koysam kaybetmem diye düşündüm. sonra dedim ki. tabi ki tüm tariflerimin durduğu yere eheh, hepsi bi arada dursun
düşündüm, comment olarak koyarım, sorun olmaz diye
sonra bloğu bir açtım, o da ne, hatırlamadığım bir tarif, hem de nefis
ohhh dedim, ben asıl bunu yapayım
altına da öbür tarifi comment atarım
olur biter
işte böyle...

Chuck all ya got in a pot (chicken, courgette, leeks, potatoes, some broth, 2 dessert spoonfuls of pesto, some salt and let it cook. Remove the courgette, potatoes and chicken and put them aside. Blend the leftover broth with the leeks and either pour on top of the chicken etc or chuck it all back in the pot.

12 December 2011 at 11:14


çok değişik bir tarif olmuş teşekkürler