gunlerdir su boregi sayikliyoduk... bu duruma bir dur demek lazimdi! yufka acip su boregi yapacak halimiz ve vaktimiz yoktu elbet, ortaya bu cikti. su boregi ile yakindan uzaktan alakasi olmasa bile nefis oldu, hem de yapmasi cok kolay, siddetle tavsiye ederim!
malzemeler
- 6 lazanya yapragi
- 300g beyaz peynir
- yarim demet maydonoz
- 2 yumurta
yapilisi
lazanya yapraklarini once makarna gibi pisiriyoruz. kutusunda yazdigi gibi yapin. biz taze aldik, sadece sicak suda beklettik 5 dakika kadar
onlar suda beklerken icini hazirlayalim. catalla ezilmis peynire 1. yumurtayi kirip 2.nin de sadece beyazini (sarisi sonra boregin ustune surulecek) ve ince kiyilmis maydanozlari ekledik:
karistirinca boyle bulamac gibi bisi oluyo:
(birazdan gorecekleriniz tamamen uydurmasyon olup, spontane bi sekilde gerceklestirilmistir!)
sudan cikmis lazanya yapragini suzmeden islak islak (su boregi yapiyoruz ya!) tezgaha alip asagidaki gibi peynirli icten koyup kenarlarini katladim
hamur kalin oldugu icin hafif zorlanarak borek gibi sardim, sekilsiz bisey oldu:
firin tepsisine dizip ustune yumurta sarisi surduk ve 180 derece firinda 'pismistir artik yaaa' diyene kadar pisirdik, valla hatirlamiyoruz ne kadar surdu.
bu borekler kizarmadi ama kenari kosesi citir citir oldu diyebilirim
pek leziz oldu, biz yine yapicaz, hadi siz de yapin =] x
1 Responses to “lazanya boregi”
Lazanya yaprakları fırında kurumadı mı acep?
Post a Comment