Blog Entry

misir gevrekli tavuk

Sunday 19 July 2009 by Ayca , under , ,



bu tarif de nese'den. nese icinde uyguladik =]

malzemeler
  • tavuk parcalari: biz but ve kanatla yaptik, secim sizin. kemiksiz tavuk buduyla yapiyo nese, en guzel onunla oluyo sanirim ama biz gurbetteyiz malum, burda oyle bir luksumuz yok ne yazik ki. kemiksiz tavuk budu satilmayan ulkede yemek yapmak da ayri bi dert azizim aah ah

  • 1 kutu krema: burda krema cesitleri tavuk eti cesitlerinden daha cok (single/double/clotted/whipped cream vs) ve bunca cesitten gozumuz kamassa da double cream'de karar kildik. siz cennet vatanimin supermarketlerinden kutularda satilan 'krema' alirsiniz olur

  • soya sosu

  • misir gevregi: alengirli olanlarindan degil, sade, sekersiz, sessiz sakin dort basi magmur cornflakes iste bildiginiz

  • tuz, karabiber

yapilisi

once tavuk parcalarini krema (bir kutu), soya sosu (goz karari valla, kremanin rengini asagidaki fotodaki renge donusturene kadar diyelim), tuz ve karabiber ile karistirip buzdolabina kaldiriyoruz



tavuklar krema icinde nese ile yuzerken biz misir gevregini un haline getiriyoruz:



bakiniz yamak Melike once torbaya dolduruyor:



sonra sert bir cisimle kafasina kafasina vurarak un haline getiriyor:



yamak 'elim acidi anammmm' diye feryat etse de sallamayin, 'dur kiprasma fotograf cekiyorum' dediginiz anda elinin acisini unutup siritacaktir:



asagidaki gibi bisi iyidir, daha ince olmasina ben sahsen gerek gormuyorum. bu arada o asagida gordugunuz miktar cok ama COK fazlaydi, ziyan ettik fazlasini. bunun yarisi filan iyidir 1 kilo tavuk icin:



siradaki islem kremali tavuklari misir gevregine bulamak ve yaglanmis firin tepsisine dizmek:



kizarana kadar (45 dk falan) 180 derece firinda pisirip aaaaafiyetle yiyoruz. biz yaninda lazanya boregi ve salata yedik, pek yakistilar birbirlerine:

0 Responses to 'misir gevrekli tavuk'