malzemeler
- yarim kilo yogurt (biz burda greek yogurt diye satilanindan kullandik. greek'mis, peh)
- 2 corba kasigi un
- 1 yumurta
- yarim su bardagi pirinc
- bissuru nane
- su
yapilisi
once pirinci hasladik
bir kapta yogurt, yumurta ve unu iyice cirptik
boyle puruzsuz bi karisim elde ettik (kolum koptu be)
bunun ustune azar azar sicak su dokup dokup cirptik, neden? yimirtasi pismesin, kesilmesin, portlek portlek olmasin diye. bu isleme 'corba kivamina gelene kadar' devam ettik. (aslinda bu islemi pirincin suyuyla yapacakmisiz ama gel gor ki pirinci az suda haslayinca yeterince su kalmadi, ondan yaaane)
sonra yogurtlu karisimi haslanmis pirinclerin ustune boca ettik
biraz daha su ilave edip kaynattik. ne kadar daha su diyecek olursaniz verecek bir cevabim yok. karistirirken elinize 'iyi ya bu' diye gelene kadar diyeyim ben
ben 'bu tencere kucuk beaaa' diye feryat ettiysem de 'yok yeaaa noolacak' diyen melike: naaaber? ben demistim!
'cok o tereyag yuuuuuh' diyen ben, 'sus! az bile o!' diyen melike... erimis yagin icine nane girdigi anda oye guzel koktu ki itiraz ettigime pisman oldum nerdeyse, heh
naneli yag corbanin ustune boca edildi
bigzel karistirildi ve boyle $Ik bisey cikti ortaya:
melikaaanim, tarifine saglik canim yamagim =]
son olarak, bu corbayi sevmemis olan tum ingilizlere 'esek hosaftan ne anlar' demek istiyorum!
afiet mafiet, nefis nefis... x
1 Responses to “yogurt corbasi”
Comment by Yunkabu.
Corbayi her pisirimde sayfaniza geliyorum. Tembelligimden bir turlu not edemedim defterime.
Ellerinize saglik, corba harika !
Post a Comment